Concerten en lezingen bij tentoonstelling museum het Leids Wevershuis

Zinnenprikkelende tentoonstelling en winterprogramma in museum het Leids Wevershuis

In de bijzondere entourage museum het Leids Wevershuis, een historisch arbeiders huisje dat rond 1560 gebouwd is, vinden het komende seizoen vier concerten plaats in het kader van het nieuwe winterprogramma. De bewoners staan hierbij centraal. De serie laat het publiek kennis maken met verschillende periodes uit de muziekgeschiedenis en hoe de bewoners woonden en leefden, vanaf de tijd dat het Wevershuis gebouwd is. Tegelijkertijd is de (verkoop) expositie van de organisator van de serie, beeldend kunstenaar Sonja Cabalt, met een overzicht van haar werk en een video installatie op de zolder.

Op zondagmiddag 17 november begint de serie met vroeg 19de eeuwse opera muziek van Gioachino Rossini, uitgevoerd door gitarist Izhar Elias. Deze internationaal gerenommeerde gitarist legt zich vooral toe op muziek uit de barok en vroeg 19de eeuw, kamermuziek en de hedendaagse muziek gecombineerd met multimedia.
Izhar speelt tijdens het concert op oorspronkelijke gitaren uit de vroeg 19de eeuw. Rossini was dé componist van de komische opera, een genre dat bij alle lagen van de bevolking populair was. Thuis wilde men dan arrangementen van de nieuwste opera op hun instrument kunnen spelen. Dat instrument was in het begin van de 19e eeuw vaak de gitaar.
Uitvoering: “Semiramide” door Gioachino Rossini
Aanvang 13.30, 14.30 en 15.30
Toegang: gratis

Op zondag middag 24 november vertelt culinair historica Christianne Muusers over de ontwikkeling in de keuken van de gewone man in de vroeg-moderne tijd, met uitstapjes naar de rijkere keuken. En natuurlijk … hoe zit het met die hutspot? De presentatie sluit af met een proeverijtje van enkele gerechtjes.
Christianne Muusers is gespecialiseerd in kookteksten van de Late Middeleeuwen tot in de negentiende eeuw. Zij publiceert online op coquinaria.nl
Aanvang: 15.00
Toegang: gratis

De rest van het programma is te vinden op de website van museum het Leids Wevershuis, http://www.wevershuis.nl/

Adres:
Museum het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143
2312 TV Leiden (Zuid-Holland)
Telefoon: 071- 3010687
Reserveren van een zitplaats is mogelijk, via leidswevershuis@gmail.com

Datum

17 nov 2019 - 17 nov 2020

Tijd

1:30 pm - 4:00 pm

Locatie

Museum het Leids Wevershuis
Middelstegracht 143 2312 TV Leiden
QR Code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link