Experiment met Lies Aris en Karin Balog bij Galerie Cultural Speech

Op 21 april opent een nieuwe tentoonstelling van Karin Balog en Lies Aris in The Basement.

Galerie Cultural Speech heeft in zijn 10-jarig bestaan veel doorstaan. Vrijheid is altijd al een thema dat geweest dat centraal staat in het programmeren van tentoonstellingen. Niet zelden werd het bestaansrecht van de galerie ter discussie gesteld. Door inbraken en vernieling op de galerie en kunst was het een decennium van vallen en opstaan.

De exposities die Peggy programmeerde lagen op het vlak van maatschappelijke bewustwording. Wie zijn we als mens en wat is belangrijk in de vorming van autonomie? Wat zijn de grenzen? Wat is Vrijheid? Dit zijn het soort vragen die Peggy met behulp van kunst probeert te beantwoorden. En poging om zonder oordelen tot een antwoord te komen. Wanneer ben je je zelf en kan je ten koste van alles je zelf zijn? Deze verkenning van identiteit komt nu wederom als een tentoonstelling naar voren.

Met Karin Balog en Lies Aris verkent galerie Cultural Speech in The Basement Identiteit.

Balog is voor The Basement een experiment van identiteit aangegaan. Ze houdt haar eigen identiteit en het MC1R gen, wat rood haar oplevert, tegen het licht. Hoe wordt erover gesproken en zijn er andere mechanismes die aparte uitwassen van biodiversiteit ondermijnen of juist imiteren? Wat te denken van metamorfose, mimicry en cultural appropriation? Het toekennen van waardering of pikorde gerelateerd aan kleur blijkt nog steeds geen taboe.
De andere kunstenares, Lies Aris zoekt in de Basement naar een mogelijkheid om het gebrek aan fysiek contact in de stad te herstellen. Als monument voor aanraken en verbinden plaatst zij aanraakbeelden.
Contact is een eerste levensbehoefte. Nu er meer en meer afstand is door Coronaregels en digitalisering, nu tussen ons schermpjes een blauw licht hangt: hoe voelen we elkaar dan nog aan?

Galerie Cultural speech pakt het dit keer heel anders aan! We gaan niet mee in de conventionele opening en finnisage. Wij maken het een stuk spannender. 3 weken lang bieden wij een reeks aan evenementen aan om wekelijks samen te komen en van het leven te genieten tussen de kunst. Juist nu is het tijd om van alles een feestje te maken, op een veilige en verantwoordelijke manier uiteraard.
Wij nodigen jullie uit om niet 1, maar meerdere keren langs te komen en elke keer iets anders te ervaren. Wekelijks organiseren wij artist-talks, spirituele coaching, live muziek en een film vertoning. Dit alles in het onder het mom van ‘Begin en Einde’ en ‘Indentiteit.

Reserveer een tijdslot op www.gallerieculturalspeech.nl

Datum

21 apr 2021 - 07 mei 2021
Verlopen!

Kosten

Vrijwillige bijdrage
QR code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link