For What It’s Worth

Kunstenaars: Juan Pérez Agirregoikoa, Priscila Fernandes, Silke Schönfeld, Jonas Staal, Julius Thissen, Diego Tonus, Salvador Miranda & Sanne Vaassen

Curator: Youri Appelo

 

Is het nog mogelijk om te breken met een economisch systeem dat zich inmiddels diep heeft geworteld in alle facetten van het leven? Ondanks protesten en waarschuwingen leidt dit kapitalistisch systeem van ‘gewenste’ concurrentie tot monopolies, groeiende ongelijkheid en uitputting van zowel de mens als de planeet.

 

Volgens de Franse econoom Thomas Piketty stevenen wij af op een maatschappij die sterk lijkt op die van vóór de industriële revolutie. Een samenleving, waarin geen middenklasse bestaat en alle rijkdom in handen is van een kleine elite. Een samenleving waarin onderwijs en werk geen garantie meer bieden voor een klim op de sociale ladder. De eerste signalen hiervan zijn al zichtbaar én voelbaar: de groeiende precariteit van arbeid, de overspannen huizenmarkt en het gegeven dat een diploma geen inkomenszekerheid meer biedt.

 

In For what it’s worth worden kunstwerken getoond die kritisch en poëtisch reflecteren op deze ontwikkeling. Waar sommige kunstwerken pijnlijke realiteiten blootleggen, tonen andere kunstwerken tegenacties om het systeem te veranderen of te ondermijnen. Bestaat er een mogelijkheid ons te ontdoen van deze ‘culture of capital’? Óf is het einde van de wereld logischer dan het einde van het kapitalisme?

Datum

29 apr 2022 - 10 jul 2022
Nu bezig...

Tijd

Geopend woensdag - zondag van 12.30 tot 17.30
Hele dag

Kosten

€2.00

Locatie

Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
QR code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link