Orgonomics

Het vult alle ruimte en het is overal; het is vormvrij, het dringt door in alle materie, het pulseert en het is waarneembaar. Het is een kosmische oer-levensenergie; het is orgon. Orgon verbindt alle aspecten van het bestaan met elkaar, zowel op sociaal-maatschappelijk, wetenschappelijk als op spiritueel niveau.

De intergenerationele groepstentoonstelling transformeert Garage Rotterdam tot een speels laboratorium waarin bezoekers deze subtiele energieën kunnen ervaren.

Orgonomics is geïnspireerd op de theorieën van de Oostenrijkse psychoanalist en biofysicus Wilhelm Reich (1897-1957). Centraal staat orgon-energie, een fenomeen dat Reich naar eigen zeggen in 1939 heeft ontdekt. Orgonomics laat de relevantie van de idealen van Reich voor onze huidige maatschappij zien. Er is behoefte aan een holistische houding ten opzichte van menselijke emoties en seksualiteit.

De tentoonstelling toont naast sculpturen, schilderijen, tekeningen en films ook een replica van de legendarische orgon-accumulator van Reich. Ervaar zelf de helende kracht van orgon-energie!

Met werk van: Dorothy Fadiman, Jasper Griepink, Christoph Keller, Christine Ödlund, Annie Ratti and Kenneth White.

Datum

04 dec 2019

Tijd

Geopend woensdag t/m zondag, 12:30 - 17:30
12:30 pm - 5:30 pm

Kosten

€2.00

Locatie

Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
QR Code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link