Tentoonstelling Meditations on Europe door Youri Appelo

Meditations on Europe 

Curator: Youri Appelo 

Deelnemende kunstenaars: Hamza Halloubi, Nina Støttrup Larsen, Ghita Skali, Giulio Squillacciotti, Remco Torenbosch & Katarina Zdjelar

 Wat zal de toekomst Europa brengen? Al jaren hangt er een wolk van onzekerheid boven Europa. Zowel binnen als buiten dit continent lopen spanningen hoog op. Een groeiend rechts nationalisme dat pleit voor onafhankelijkheid van de Europese Unie (EU) en het gebrek aan democratie in de unie zetten alle lidstaten onder druk. Dat terwijl de oorlog in Oekraïne, vluchtelingencrises en politieke instabiliteit in Amerika Europa dwingen tot collectieve actie. 

 

In lijn met de gefragmenteerde en fluïde aard van Europa presenteert Meditations on Europe een reeks onafhankelijke en kritische verhalen, die Europese geschiedenissen, identiteiten en problemen aan de kaak stellen. Om de roep naar een democratischer Europa te omarmen, biedt Meditations on Europe geen antwoorden. Iedereen die zowel bewust als onbewust deelneemt aan het Europese project heeft het recht om eigen antwoorden te formuleren op de vraag: Hoe kunnen we bijdragen aan een democratische, gelijkwaardige en pluriforme toekomst in Europa, gebaseerd op onze persoonlijke standpunten en ideeën? 

Datum

18 nov 2022 - 22 jan 2023
Verlopen!

Tijd

Dagelijks geopend vanaf 12.30 tot 17.30 uur
8:00 pm - 5:30 pm

Kosten

€2.00

Locatie

Garage Rotterdam
Goudsewagenstraat 27
QR code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link