Van de Straat naar de Galerij

Van de Straat naar de Galerie
De laatste jaren heeft street art een enorme groei doorgemaakt en wordt het niet langer alleen gezien als vandalisme maar geeft het een eigen identiteit aan een buurt of wijk.
Bekende kunstenaars zoals bijvoorbeeld Banksy weten met beeldende straattaal maatschappelijke kwesties tot in de kern om te zetten naar een emotioneel geladen kunstwerk wat doordringt tot alle lagen van de samenleving.
Vier Amersfoortse graffiti kunstenaars die jaren lang hun werk illegaal maakte in de openbare ruimte bundelen hun krachten in een vernieuwende kunstexpositie.
Zij verplaatsen zich van de straat naar de galerij.
Rick Oosterink, Daniël van de Haterd, Paul Oegema en Christopher Snowden werkte de afgelopen 3 jaar samen in hun atelier die boven de galerie is gevestigd aan hun eigen kunst, die modern, abstract en rauw is en een nieuwe combinatie maakt tussen het werken met spuitbussen en traditionele kunstenaars gereedschappen als de kwast en spatel..
Geïnspireerd door elkaar en hun eerdere, soms illegale werk op straat hebben de graffiti kunstenaars een rauwe stijl die abstracte en realistische kunst combineert met intens kleurgebruik en snelle bewegingen.
Na de eerste expositie in maart van dit jaar waarbij bijna de gehele getoonde collectie werd verkocht maken de kunstenaars zich nu op voor een verassende verzameling aan nieuwe werken waarbij de energie van het maakproces te voelen is .
Op vrijdag 2 september is de opening van de nieuwe expositie in de kunstgalerij aan de Tesselschadelaan 4 in Amersfoort.
De expositie is in het weekend van 3 en 4, en 10 en 11 september te bezoeken van 11uur tot 17uur.

Bezoekadres:
Tesselschadelaan 4
3818 WD Amersfoort
Parkeren kan op de parkeerplaats achter het pand.
Op 6min loopafstand van Amersfoort Centraal Station.

Opening vrijdag 2 september om 16.00uur tot 18.30uur
Op zaterdag 3 en zondag 4 maart is de expositie te bezoeken van 11.00 tot 17.00uur.
De expositie loopt tot en meet 11 september.

Datum

02 - 11 sep 2022
Verlopen!

Tijd

in t weekend open van 11 tot 17uur
5:00 pm - 5:00 pm

Kosten

Gratis
Galerie Tesselschadelaan

Locatie

Galerie Tesselschadelaan
galerie, tesselschadelaan 4 amersfoort
QR code

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link