Schilderijen online kopen

Kunst kent vele vormen, waarvan schilderijen waarschijnlijk wel de bekendste en meest gewilde kunstvorm is. Maar waar koop je nou een mooi, uniek én betaalbaar schilderij?

Schilderijen

Bijna overal waar je bent, zie je schilderijen hangen: in woningen, op kantoor of in een ziekenhuis.

Een schilderij is meer dan een afbeelding op een doek. De kunstenaar probeert in veruit de meeste gevallen een boodschap of een bepaalde emotie over te brengen op de aanschouwer. Dat kan door het geschetste beeld of door middel van het kleurgebruik.

Een schilderij kan een enorme verrijking zijn voor je woning of voor je werkruimte. Het brengt emotie en in kleur in een ruimte en tilt het daardoor naar een hoger niveau.

Schilderijen online kopen

Om een schilderij te kopen hoef je niet per se naar een galerie. Online zijn er vele werken van diverse artiesten te vinden. Diverse online winkels verkopen schilderijen in een veelvoud aan kunststromingen, waaronder popart, realistisch en modern.

Schilderijen hoeven niet duur te zijn, als je weet waar je moet zoeken

Door de enorme variatie aan thema’s is er altijd wel een schilderij te vinden dat aan jouw persoonlijke wensen voldoet, denk hierbij aan landschappen, abstracte composities, figuratieve schilderijen en stadsgezichten.

Waar kun je unieke, handgeschilderde én betaalbare schilderijen kopen?

Online schilderijen kopen hoeft niet duur te zijn

Een grote misvatting die onder veel mensen leeft, is dat een uniek en handgeschilderd schilderij per definitie duur is. Dit is lang niet altijd het geval!

Voor een mooi schilderij van een beetje formaat (denk aan 80 x 100 cm) is het goed mogelijk om voor een bedrag onder de 500 euro een mooi  en uniek schilderij te vinden.

Vindt je dat toch al veel? Neem dit dan ter overweging: Een leuke salontafel kost zo een veelvoud van dit bedrag en draagt uiteindelijk veel minder bij aan de sfeer in jouw huiskamer!

Je kunt natuurlijk de grotere online winkels afgaan, maar dan heb je over het algemeen niet het mooiste schilderij voor dit bedrag, of één van een veel kleiner formaat.

Er is echter een heel interessante methode om online schilderijen te vinden, die uniek, handgeschilderd en betaalbaar zijn.

Als beter alternatief kun je zoeken in Google op een schilderij type dat je wilt kopen, bijvoorbeeld moderne schilderijen. Scroll eens door de titels van de zoekresultaten en je komt ineens een domein tegen met een naam.

Dit zijn de persoonlijke websites van kunstenaars en dat is interessant! Bij een online groothandel of galerie betaal je namelijk zo 2x zoveel voor hetzelfde schilderij dan wanneer je het direct bij de kunstenaar koopt.

Je kunt ook contact opnemen met de kunstenaar om te kijken of hij/zij iets in opdracht kan maken voor je en je kan mogelijkerwijs een bod doen op een schilderij.

Waar moet je op letten als je een schilderij online koopt?

Wanneer je besluit om een schilderij via een webshop te kopen, is het belangrijk om een aantal zaken te controleren. Ga bijvoorbeeld na of het mogelijk is om rechtstreeks contact op te nemen met de verkoper? En hoe zit het met de verzendkosten?

Grote schilderijen met beide zijden groter dan 90 cm (maximaal formaat 180 cm x 90 cm) kunnen bijvoorbeeld niet met de reguliere postorder bedrijven verzoden worden, dus de verzendkosten kunnen aardig oplopen. En wordt er een Certificaat van Echtheid meegeleverd?

Je kunt vaak zowel bij de groothandel als de kunstenaar een schilderij bezichtigen (kunstenaars zijn over het algemeen flexibeler in bezoektijden).

Conclusie

Wanneer je op zoek bent naar een mooi en uniek schilderij, maar je wilt niet de hoofdprijs betalen, zoek dan eens buiten de groothandels en bekijk de website van kunstenaars direct.

Hier kun je zo maar eens een zeer betaalbaar schilderij vinden dat aan al jouw wensen voldoet.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link