Ellen Davidzon

Kunstenaares Ellen Davidzon
Kunstenaar: Ellen Davidzon
Stijl:
Figuratief impressionistisme & abstract symbolisme
Contact informatie:info@ellendavidzon.nl
www.ellendavidzon.nl

Amsterdamse Ellen Davidzon schildert al zestien jaar de werkelijkheid zoals ze deze graag ziet. Met haar figuratieve impressionistische en abstract symbolische stijl brengt zij haar gevoelens over op het witte doek.

Boundaries

Sinds 5 jaar zijn de onderwerpen in haar werk meer psychologisch van aard, in haar collectie Boundaries. Met deze serie richt Davidzon zich op haar innerlijke wereld. Hoe ga je om met verdrietige, of juist mooie issues?

De doeken spreken tegenstellingen uit, het nuchtere tegenover het (te) emotionele reageren en voelen. Het doek wordt dan ook op de rauwe achterkant beschilderd, om het kwetsbare innerlijk te benadrukken.

Mijn boundaries serie gaat over thema's in het leven die we allemaal meemaken. Ik schilder de emotie die het bij me oproept. Het zou mooi zijn als ik daarmee de verbinding maak met mensen die wellicht hetzelfde voelen. Ik hoop dat mijn kunst mensen intrigeert en herkenbare emoties oproept. De energie die wordt doorgegeven als de kunst eenmaal bij iemand thuis hangt geeft mij enorme voldoening.

Strand & Stad

Ellen is inmiddels een goedverkopende kunstenares. Zij begon met het schilderen van taferelen waar ze zelf vrolijk van werd. Kunst om weg bij te dromen en herinneringen op te halen aan mooie tijden op het strand of in de stad.

Zoals een zonnige ochtend op de Amsterdamse grachten waar het licht de hoofdrol speelt. Mensen voorbij fietsend in een rustig straatbeeld. Of een dag op het strand met familie. Haar strandtaferelen zijn ge√Įnspireerd op de Nederlandse stranden, zoals de puurheid van de Wadden of het meer mondaine Zeeland.

Davidzon: "Met mijn Amsterdam- en strandwerk wil ik graag de mensen een positief gevoel meegeven. Een kijkje naar vervlogen tijden en hen de sfeer laten herbeleven."

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link