Gabriëlle Westra

Kunstenaar Gabriëlle Westra schildert in haar atelier
Kunstenaar: Gabriëlle Westra
Stijl:
Realistische schilderijen
Contact informatie:gabriellewestra@gmail.com
www.gabriellewestra.com

Gabriëlle Westra, uit Heerenveen schildert en tekent al sinds ze zich kan herinneren. Ze portretteert mensen uit haar dagelijkse omgeving die ze zorgvuldig gestalte geeft in haar schilderijen. In een nauwgezette, maar duidelijk leesbare toets zet ze hen neer. De emotie die uit de gezichten en de houding van de figuur spreekt, vertelt haar verhaal.

Die emotie geeft ze in zo’n eerlijke voorzichtigheid weer dat er kwetsbare pure echtheid zichtbaar is. Gabriëlle zoekt de uiterlijke kenmerken van hun innerlijke gevoelens. De fijne lijn tussen ‘wat is’ en ‘wat lijkt’ wordt vervaagd.

Haar schilderstijl wordt gekenmerkt door haar heldere keuzes. Ze heeft een bijzondere combinatie van pastteuze directe toetsen met uitvoerig realisme. Haar stevige technische achtergrond en haar liefde voor ornamentiek geven haar schilderijen iets heel unieks.

Ze is in 2015 afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor beeldende kunst in Groningen. Om haar opleiding verder aan te vullen, ging ze ook naar de Academie of Art in Florence. Niet lang na haar afstuderen werd haar werk opgenomen in het boek Realisme 2015/16 en Realisme III/IV. In het begin van 2016 maakte ze haar beursdebuut op de Realisme beurs, de beurs voor hedendaagse figuratie en Art Breda. In 2017 is Gabriëlle genomineerd voor de Nederlandse Portretprijs en is haar zelfportret geselecteerd voor het Nederlandse Weekend van het Portret 2018.

Sinds een jaar geeft Gabrielle letterlijk een derde dimensie aan haar werk. Ze was altijd al gefascineerd door de verschillen tussen het platte vlak en de suggestie van ruimte die je kunt creëren op het platte vlak. Maar nu combineert ze beeldhouwen en schilderen daadwerkelijk met elkaar door een reliëf op de ondergrond te stuken en daar het schilderij op aan te brengen.

Haar

  • liefde voor het ‘eerlijke’ portret,
  • haar klassiek technische manier van schilderen en
  • het interessante spel tussen voor en achtergrond en tussen 2d en 3d

definiëren haar werk.

1 gedachte over “Gabriëlle Westra”

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link