HOU2USE

HOU2USE

HOU2USE

Kunstenaar: HOU2USE
Stijl: Moderne kunst / Gemengde techniek

Contact informatie:
info@hou2use.nl
hou2use.nl

Niet duur wel duurzaam initiatief hou2use ziet het licht
betaalbare kunst op maat van gebruikt of afgedankt hout

Het concept hou2use is een idee van Gerhard van Dijkhuizen uit Zwolle en Colet Scheper uit Zuidwolde (Drenthe). Zij doen dit naast hun gewone baan als freelance data analist resp. ervaren apotheek medewerker. Op basis van één of meer foto’s bedenken, ontwerpen en maken zij met de hand unieke, persoonlijke en betaalbare (muur)kunst. Zij hechten sterk aan duurzaamheid en daarom maken zij hun objecten het liefst op of van gebruikt of nog liever afgedankt hout, bijvoorbeeld het blad of de poten van een anders naar de stort gebrachte eet- of salontafel.

Colet is geboren en getogen in Zuidwolde en Gerhard heeft van zijn 6e tot zijn 14e in Zuidwolde gewoond. Zij kennen elkaar van de lagere school en hielden (oppervlakkig) contact door de 5-jaarlijkse reünie die nog altijd druk bezocht wordt. Ruim 2,5 jaar geleden kregen zij - beide inmiddels gescheiden maar wel gezegend met drie prachtige kinderen - een relatie. Ruim 1,5 jaar geleden kochten zij samen een huis in Zuidwolde.

Het idee om hou2use te beginnen ontstond eigenlijk volkomen toevallig. Maar toen het idee er eenmaal was liet het ze niet meer los en ging het eigenlijk heel snel. Binnen no-time was er een een bescheiden portfolio en stond er een website (via het zeer gebruiksvriendelijke en gratis dus voor starters ideale jouwweb.nl). Een toepasselijk logo volgde niet lang daarna. Inmiddels is dat logo ook op de la van een oud salontafeltje vereeuwigd (zie foto hieronder) en hangt het bij de voordeur van ons huis waar we zodra corona voorbij is ook workshops gaan geven.

Achter ons logo gaat een heel verhaal c.q. idee schuil. We willen ermee uitstralen dat wij laten we zeggen moderne kunst maken op gebruikt hout met vooral primaire en secundaire kleuren. Daarnaast communiceren we met de vele kleuren in ons logo dat wij heel divers (willen) zijn en voor iedereen wat te bieden (willen) hebben. De G en de C in het midden met de 2 daartussen in een op handschrift gelijkend lettertype vormen natuurlijk een speelse verwijzing naar ons beiden en naar het feit dat wij alles met de hand maken.

De werken die hou2use in opdracht uitvoert zijn heel divers: je trouwfoto, je bedrijfslogo, je favoriete skyline, je sportende kind, je gezin, eigenlijk is alles mogelijk. Inmiddels werkt hou2use ook samen met Monica Bouwman, een 24-jarige jonge maar ambitieuze fotografe uit Coevorden die ook net voor zichzelf begonnen is (zie monicafotografie.jouwweb.nl). De website van hou2use staat inmiddels live (hou2use.nl). Ze zijn ook te volgen op diverse social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

De werken die hou2use op eigen initiatief d.w.z. niet in opdracht uitvoert zijn eveneens heel divers. Enkele van deze werken (of details daarvan) zijn via de website werkaandemuur.nl in vrijwel ieder formaat en op vrijwel alle materialen te reproduceren. Andere werken (bijvoorbeeld die van internationale beroemdheden) worden inmiddels al via de website catawiki.nl verkocht aan opvallend genoeg hoofdzakelijk buitenlandse kopers.

Gerhard en Colet staan hopelijk aan het begin van een groot avontuur. Ze hebben er ongelooflijk veel plezier in en uiteindelijk is dat hun grote drijfveer. Of ze er op termijn van rond kunnen komen of hooguit een extra boterham mee kunnen verdienen is bijzaak.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link