Karen van Dooren

Karen van Dooren profielfoto
Kunstenaar: Karen van Dooren
Stijl:
Conceptuele kunst, waarbij de stijl in de schilderijen vergeleken kan worden met de ‘nieuwe figuratie’ uit de jaren ’60 en ’70.
Contact informatie:
blindevinken@ziggo.nl
www.karenvandooren.nl

Karen van Dooren is afgestudeerd aan de afdeling vrije kunst (fine arts) aan Artez, in Arnhem en heeft in 2015 een Internationale master (MA) behaald in de Arts Therapies in Freiburg (Duitsland). Van 2016 tot 2018 heeft zij bij bos en fauna twee bijscholingen gevolgd tot taxidermist, met als specialisaties kleine zoogdieren en vogels.

Vanaf kinds af aan heeft Karen affiniteit gehad met dieren. Later is daar een verdieping in menselijke thema’s bijgekomen.

Haar werk kenmerkt zich door openheid, humor en in de thematiek is de affiniteit met dieren en mensen terug te zien. Vaak zijn die geplaats in een landschappelijke context. De technieken die ze gebruikt zijn schilderen, taxidermie, maar ze werkt ook met brons en installaties op locatie. In de schilderijen en taxidermie werkt ze niet natuurgetrouw, mar zoekt ze naar de uitdrukking van psychologische thema’s. Die legt ze niet dwingend op aan de kijker. Ze streeft er juist naar dat de kijker zelf zijn eigen bestaande of nieuwe verhaal in het werk kan zien.
Ze exposeert in binnen- en buitenland.

Naast het werken als beeldend kunstenaar, coördineert ze de kunstcollectie op de HAN en heeft ze meer dan 10 jaar als beeldend therapeut gewerkt in de (forensische) psychiatrie, ruim 12,5 jaar lesgegeven aan de opleiding tot beeldend therapeut en beeldende lessen gegeven aan kinderen en volwassenen.

Haar werk en atelier zijn te zien in Kunstkamer Kraai, Bottelstraat 8a in Nijmegen.

Openingstijden: zaterdag 12-16 uur, als ze aan het werk is en op verzoek. U bent welkom om daar te komen kijken.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link