Meike Riel

Kunstenaar: Meike Riel
Stijl: Abstract

Contact informatie:
meikevanriel@hotmail.com
www.meikevanriel.com

Meike van Riel - Beeldend kunstenaar. Sinds zestien jaar schilder ik in Utrecht. In mijn jonge jaren schilderde ik ook en maakte vooral figuratief realistische tekeningen. Op een dag voelde ik dat ik het schilderen weer wilde oppakken. Naar de schildersbenodigdheden winkel gegaan. Daar heel veel papier en acrylverf gekocht.

Toen ben ik begonnen met abstract werken. Dit was heel moeilijk en veel vellen zijn in de prullenbak verdwenen. Na een jaar ging dit beter. Ik was geneigd om allerlei verschillende materialen te gaan gebruiken. Maar legde mij toe op een medium; acrylverf. Om goed een verdieping te kunnen aanbrengen. Zo heb ik verschillende technieken mij eigen gemaakt, zoals het werken met paletmes, een combinatie van "action painting" en schilderen.  Ongeveer 6 jaar geleden ben ik ook olieverf gaan gebruiken.

Inmiddels maak ik grote schilderijen tot twee meter hoog of breed. Mijn inspiratie zit hem vooral in de mens. Wit gebruik ik vaak als metafoor voor het "mens zijn". De kleuren eromheen zijn bijvoorbeeld de emoties, de natuur of andere inspiraties die ik op dat moment heb. Op dit moment schilder ik erg graag met de kleuren blauw, groen en geel. En het mengen van deze kleuren.

Heel vaak schilder ik met muziek op, Miles Davis of juist reggae muziek. De kunstenaars die ik goed vind zijn onder andere; Picasso, Tapies en Mucha.

Ik schilder deels conceptueel, vanuit een idee. Aan de andere kant schilder ik momenten op gevoel, hoewel ik dit ook weer stuur. Afstand nemen tot het werk voor de kritische blik. Zo ben ik als kunstenaar denk ik ook nooit echt tevreden. Altijd wil ik iets nieuws maken of eigenlijk ook beter.

Drie jaar heb ik mij naast het schilderen verdiept in het boetseren met zwarte was. Beelden gemaakt van grote reigers, mensen en een klein opgerold katje.

Ook heb ik een aantal jaar oude historische gebouwen, de iconen, van veel steden in Nederland nagetekend. Zoals de Domtoren in Utrecht. Hiervan heb ik prints ontwikkeld en deze worden bij verschillende winkels verkocht, zo ook de ansichtkaarten bij de Dille & Kamille.

Een aantal jaar geleden heb ik toelating gedaan tot de kunstacademie. Daar werd ik aangenomen, maar besloot mijn eigen ontwikkelingsproces voorrang te geven.

Feedback heb ik gezocht bij mede-kunstenaars. Hierdoor ben ik erachter gekomen wat ik schilder en vond ik meer uitdaging om dit beter te verbeelden.

Er worden nu schilderijen verkocht aan Canada, New York, Texas en bijvoorbeeld Engeland. Op de website vind je een overzicht van alle exposities.

Sinds kort verkoop ik ook glicees van de schilderijen. Via mijn website, kan je op de webshop kijken. www.meikevanriel.com

Maar dat is niet het enige, ook via de kunsthandel Catch in Utrecht kan je deze aanschaffen. Een mooie reproductie van een abstract, kleurrijk schilderij. www.catch-online.nl .

Ook werk ik samen met Gallery Staalkast. Hier hangen twee werken permanent ter expositie aan de Oudegracht 232 te Utrecht. Ook krijg je een kortingsvoucher via deze mooie Gallery. Kijk hiervoor op; www.staalkast.nl.

Wat mij zeker nog boeiend en uitdagend lijkt om te doen, is een schilderij maken van vier bij drie of vier meter. En dit op een mooi passende plek exposeren.

Wat het belangrijkste voor mij is om altijd te blijven schilderen, het creëren van iets nieuws. En dat het iets doet met de toeschouwer.

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link