Simon Woudwijk

Simon Woudwijk aan het werk
Kunstenaar: Simon Woudwijk
Stijl:
Het werk van Simon Woudwijk evolueert met de tijd
Contact informatie:simon@woudwijk.nl
www.woudwijk.nl

Simon Woudwijk * 1958

Alles bestaat in de tijd

Het werk van Simon Woudwijk evolueert met de tijd.

Vanaf 1982/83 van collages in diverse technieken (fotografie) via landschapimpressies met daarin tekens van menselijke aktiviteit (staketsels) of aanwezigheid (schaduwen) naar een thematiek waarin de figuur van een wachter en andere symbolen centraal staan. “De wachter” een verbeelding van de mens als ‘levensmedium’, als deelnemer, observator en archivaris van het leven, “het wiel” als teken van en voor (de) tijd, eeuwigheid, immer doorgaande beweging, verandering en dynamiek.

In Simons oeuvre lopen verschillende technieken door elkaar:

Schilderwerk, waarin de materie verf zelf een centrale plaats inneemt, gebruikte technieken zijn dan acryl-, olieverf en of tempera. Pasteus en dik naast vlak. Transparant opgebracht in meerdere lagen en vet en direct geschilderd. Tijdrovende afgewisseld met snelle handelingen.

Foto’s o.a. details van (eigen) beelden en bronzen. Ook hier vaak in collagevorm beelden door en naast elkaar.

Beelden in brons (unica). Deze ruimtelijke werken zijn gemodelleerd met onder meer natuurlijke materialen, takjes, stukjes linnen en sisaltouw, zij zijn een synthese van natuur en cultuur, natuur door het materiaalgebruik en cultuur door de menselijke (wachter) figuratie en de gebruikte symbolen. Gegoten in de z.g. “cire perdue” techniek en vrijwel allemaal unica.

De werken tellen veel “wielen”, vaak getordeerd, verbogen of gebroken, die de vertekening van de tijdsbeleving verbeelden. De werken twee – en drie dimensionaal beïnvloeden elkaar, ze vullen aan of bieden een ander, breder, perspectief.  Zo ontstaat kunst, een oeuvre, autonoom en verbonden, dat als metafoor kan worden gelezen voor de waarneming en de invloed die tijd, context en “kennis” op die waarneming uitoefenen.

 

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link