Tomma Mesch

Kunstenaar: Tomma Mesch
Stijl: Abstract

Contact informatie:

www.unfold360.nl/venue

Ik ben Tomma. Geboren en getogen in Noord-Duitsland, een schitterende leegte met een enorme horizon. Mijn studies Duits, Geschiedenis, Nederlands, Drama en Filosofie deed ik aan de Georgia Augusta in Göttingen en de Rijksuniversiteit te Groningen. Mijn reislust bracht mij zo nu en dan weer een tijdje naar Nederland en ik bracht tijd in Maastricht, Leiden en den Haag door.

Vijf jaar geleden kwam ik aan de Europese School in Bergen terecht. Sindsdien geniet ik zowel van de melange van verschillende culturen en talen in Bergen als van de eigenwijze Amsterdammers om me heen.

Ik lach en lees graag; maar meer nog dan in boeken verdiep ik me graag aanzichten. Ik ben nieuwsgierig naar de spiegeling van emoties en sfeer in de gezichten van mensen, straten, oude grachtenpanden.

Deze uitdrukkingen van leven en sfeer raken, fascineren me. Ik wil ze graag in vangen en weerspiegelen op canvas: sceptische kinderogen, de eerste blauwe hemel van de lente boven de Westertoren vanuit mijn balkon, de zweverigheid en dromerigheid van een luie dag in de intensiteit van blauw.

 

Toen ik een kind was, heb ik veel getekend. Dit heb ik bijgehouden om me zelf motieven te verbeelden en eerste schetsen te maken. Voor de rest ben ik in de laatste tijd zowel van potloden en pennen als ook van kwasten bijna helemaal af – deze gereedschappen geven me niet de nodige vaagheid om motieven pas door laagjes en synthese van gespatelde impasto verf en gespoten patronen op te bouwen.

Acrylverf bleek na olieverf en waterkleuren het beste geschikt voor intensieve kleuren bij abstracte thema´s. Bovendien speel ik graag met verf, patronen, bladgoud en andere fragmenten die deels het karakter van een collage aan mijn schilderijen geven. Net zoals met de gespoten elementen hou ik van dit aspect van synthese om iets nieuw te laten ontstaan. Zo te zeggen de homogene oppervlakte van alleen een medium open te breken en in het samenspel van verf, patronen en vaste elementen de kern van mijn motief te ontdekken en intuïtief op te bouwen. Ik weet dus wel wat ik uiteindelijk wil weergeven, maar het werken ernaar toe kan weken duren. Soms raak ik gewoon de kluts kwijt, leg een laagje verf hier of combineer een nieuwe patroon met impasto om de indruk van de hemel boven de huizen te verdiepen totdat het motief volmaakt is. Ik kan je niet vertellen hoe lang dat gaat duren of hoe precies het gedaan moet worden, alleen weet ik wel als ik er ben.

Graag wil je laten zien hoe dingen voor mij zijn en eruit zien.

 

 

1 gedachte over “Tomma Mesch”

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link