Yolande de Vlugt

Kunstenaar Yolande de Vlugt

Yolande de Vlugt

Kunstenaar: Yolande de Vlugt
Stijl:

Contact informatie:
info@ydevlugt.com
ydevlugt.com

Waar het allemaal begon

Yolande groeide op met een passie voor de natuur en ze is altijd omringd geweest door meer huisdieren dan de meeste mensen. Haar ervaring met het verzorgen van dieren heeft haar geleerd goed op hun non-verbale communicatie te letten. Yolande's interesse in kunst begon met het tekenen van dieren en de natuur voor de lol. Op de lagere school wars tekenen altijd haar favoriet en daar realiseerde ze zich voor het eerst dat ze talent had. Yolande werd eerst toegelaten tot een opleiding toegepaste kunst in grafische vormgeving en daarna tot de opleiding Beeldende Kunst aan de HKU Hogeschool voor de Kunsten Utrecht in Nederland.

Emotie en gedachten vastleggen in kunst

Na haar afstuderen in 1989 aan de HKU, begon Yolande haar carrière als grafisch ontwerper en art director. Het vastleggen van emotie en non-verbale communicatie heeft haar altijd geïntrigeerd, wat ertoe leidde dat ze psychologie ging studeren. Na 20 jaar in de commerciële arena te hebben gewerkt, werd Yolande's drang om haar eigen visies te creëren, in plaats van die van haar klanten, echter sterker en sterker.

Terug naar de natuur

In 2011 gaf Yolande haar commerciële baan op en verhuisde naar het landelijke Frankrijk. Daar herontdekte ze haar verbinding met de natuur en de passie voor kunst en daar begon haar carrière als beeldend kunstenaar opnieuw. In 2017 verhuisde Yolande terug naar Nederland en vestigde zich in Exloo, een dorp in de Nederlandse provincie Drenthe.

Terug naar het begin

Terwijl Moeder Natuur een grote rol speelt in haar werk, streeft Yolande ernaar om meer te creëren dan alleen mooie foto's. Ze wil dat haar kunst enkele van de heilige mysteries van het leven vastlegt, door een specifieke energie, emotie of beweging te vangen. Haar kunst streeft ernaar meer te zeggen dan in woorden kan worden uitgedrukt.

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link