Schilderen met acrylverf: Verschillende ondergronden gebruiken

Schilderondergronden

Met acrylverf kun je op veel verschillende ondergronden schilderen. In dit artikel gaan we in op de diverse ondergronden waarop je kunt schilderen met acrylverf en jouw unieke kunstwerk kunt maken.

Wat is canvas en wat is het verschil tussen linnen en katoen?

Schilderen met acrylverf op canvas

Schildersdoek, linnen, canvas, katoen… Je begint met schilderen en weet niet precies wat alle termen beteken. Wat is canvas en wat is het verschil tussen linnen en katoen? In dit artikel leggen we je het verschil uit tussen de verschillende soorten canvas.

Maak jouw schilderij interessanter: Het belang van een boeiende visuele lijn door jouw compositie

In dit artikel gaan we in op het nut van visuele paden/lijnen in een kunstwerk en hoe je ze kunt gebruiken om je schilderijen boeiender te maken. Of je nu een doorgewinterde kunstenaar bent of net begint, het begrijpen en beheersen van visuele paden kan je kunstwerken naar een hoger niveau tillen.

Penselen en kwasten schoonmaken

Het schoonmaken van Kwasten en penselen.

Om de levensduur en de kwaliteit van je penselen en kwasten optimaal te houden, is het belangrijk ze goed schoon te maken. In dit artikel gaan we uitgebreid in op het schoonmaken van penselen en kwasten na gebruik met acrylverf, olieverf, en aquarelverf. Voor elk medium hebben we tips om jouw penselen en kwasten zo lang mogelijk goed te houden.

Wat is het beste schilderspalet voor jou?

Houten schhilder palet

Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met schilderen, een schilderspalet is essentieel voor elke kunstschilder. Van traditionele houten schilderspaletten tot moderne paletten van kunststof of glas, elk materiaal heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. In dit artikel bespreken we de eigenschappen en mogelijkheden die deze paletten te bieden hebben!

Beginnen met schilderen: Tips om te starten

Beginnen met schilderen

Je wilt beginnen met schilderen, maar hebt nog niet het beste idee hoe je moet beginnen en welke materialen of technieken je hierbij nodig hebt? In dit artikel geven we je verschillende eenvoudige tips om te starten met jouw schilderijen.

De Kunst van een onderschildering

Onderschildering

Een maken van een onderschildering is een nuttige techniek in de schilderkunst, die jou als kunstenaar helpt om een goede basis te leggen voor een schilderij en een rijkere visuele diepte te creëren. In dit artikel zullen we ingaan op wat onderschildering is en bespreken de belangrijkste voordelen ervan.

Het plannen van je volgende schilderij

Schilderij plannen

Het plannen en strategisch aanpakken van een schilderij kan de kans op het maken van een succesvol kunstwerk sterk vergroten. Lees hier welke stappen en overwegingen nodig zijn en welkehet beste bij jouw stijl passen.

Het Paletmes – Het Zwitsers zakmes van de schilderkunst

Schilderijen gemaakt met een Paletmes

Het paletmes is oorspronkelijk ontworpen voor het mengen van verf op je palet, maar het is een veelzijdig instrumentdat je kunt gebruiken voor het maken van de meest fantastische kunstwerken. Het stelt je in staat om effecten te creëren die met een penseel niet mogelijk zijn. In dit artikel gaan we in op mogelijkheden paletmes zodat ook jij deze alleskunner zal omarmen.

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link