Abd Alkader Abd Alwahed

Kunstenaar: Abd Alkader Abd Alwahed
Stijl: Realistisch, Abstract

Contact informatie:
abdalkader15101979@gmail.com
www.abdalkaderarts.com

Abd Alkader Abd Alwahed (1979), Syrische kunstenaar, woonachtig in Tilburg, Nederland sinds 2014.

Abd Alkader had van jongs af aan al de droom om kunstenaar te worden, maar deze kon hij door tegenstand van zijn vader niet waarmaken. Zijn reis op het gebied van kunst is daardoor pas echt begonnen toen hij naar Nederland gevlucht is.

Ondanks de moeilijkheden en uitdagingen waarmee hij werd geconfronteerd om zijn droom als kunstenaar te verwezenlijken, oud in leeftijd, een vreemd land, alleen en ver van zijn familie en Syri√ę, was schilderen voor hem een venster om zijn pijn te uiten en het gaf hem hoop op een nieuw leven.
Abd Alkader probeert zichzelf te verkennen en uit te dagen door gebruik te maken van verschillende materialen uit de natuur om deze vervolgens om te zetten in een kunstwerk. Hiermee probeert hij licht te werpen op de relatie tussen ons als mens en de buitenwereld om ons heen inclusief de natuur en dieren om op deze manier zijn opvattingen en filosofie uit te drukken, met als doel de afstanden tussen mensen te overbruggen door aan hen de gemeenschappelijke kant(en) van elkaar te laten zien.

Het is de mensheid.
Abd Alkader ziet zichzelf als een kraai die de kooi van zijn land verliet op zoek naar vrijheid. Dit verklaart waarom hij kraaienveren gebruikt als ondergrond voor zijn tekeningen, waarmee hij zijn stijl en kunst onderscheidt. Door het maken van kunst op de veren probeert hij zijn verhaal, zijn relatie met de kraai, zijn concept van vrijheid te vertellen en een licht te werpen op vooroordelen zonder onderzoek en enige kennis.

 

Plaats een reactie

NIEUWSBRIEF
Ontvang interessante informatie om jezelf als kunstenaar en ondernemer verder te helpen

Wij houden ook niet van spam!
AANMELDEN
close-link